forumnju z rachunkiemofertaPłatności za fakturę

Płatności za fakturę

Płatności za fakturę (2015-10-07 20:51)

Czy istnieje tylko opcja polecenia zapłaty i płatności na poczcie celem uregulowania zobowiązań? 
Chyba mogę sobie zabrać dane z faktury i puścić zwykły przelew?

Płatności za fakturę (2015-10-08 09:16)

przy wibieraniu nju z rachunkiem chcialam wybrac oferte wszystko za 29, dostalam sms ,ze mam aktywowany nju buzz. nie wiem o co chodzi ? chcialabym zaplacic juz za swoj abonament ale dostalam tylko fakture na 1,87 i nie wiem za co i skad te pieniadze sie wziely ?

~klaudiak

Płatności za fakturę (2015-10-11 16:08)

@lala
Na fakturze masz wszelkie niezbędne dane (numer konta i nazwę odbiorcy oraz kwotę) do wykonania zwykłego przelewu.
To jest Twój wybór czy zapłacisz zwykłym przelewem bezpośrednio z własnego konta, czy na poczcie, czy też aktywujesz Polecenie Zapłaty (Direct Debit).

@klaudiak
Ja też nie wiem o co chodzi ale to Ty masz do dyspozycji billing i szczegółową rozpiskę za co masz naliczone opłaty. Jeśli nie rozumiesz tych danych lub masz wątpliwości to skontaktuj się z obsługą Nju i poproś o wyjaśnienia.
Na forum nie ma magików i wróżek czytających w Twoich myślach, odczytujących zdalnie Twoje faktury oraz ustawienia Twojego konta w Nju.

Dodam tylko, że w Nju nie masz stałego abonamentu 29zł lecz kwotę minimalną 9zł i górny limit wydatków, który w podanym przez Ciebie przypadku wynosi 29zł za net+SMS/MMS+rozmowy na komórkę + osobny limit 10zł za rozmowy na stacjonarki.

Jeśli w pierwszym niepełnym okresie (zwykle jest to kilka dni) nie wykonywałaś połączeń płatnych to zgodnie z regulaminem mogą naliczyć Tobie proporcjonalną opłatę minimalną 9zł, choć w praktyce jej nie naliczają. Ewentualnie naliczą tyle ile zdążyłaś wykorzystać, lecz nie więcej niż wspomniane 29zł + 10zł. Dlatego kwota 1,87zł jest jak najbardziej realna i podejrzewam, że jest to właśnie kwota za Twoje płatne połączenia, SMS/MMS, internet itp. razem wzięte.

odpowiedź

Płatności za fakturę | lala (07.10.2015, 20:51)

Czy istnieje tylko opcja polecenia zapłaty i płatności na poczcie celem uregulowania zobowiązań? 
Chyba mogę sobie zabrać dane z faktury i puścić zwykły przelew?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

153 gości i 0 zalogowanych użytkowników