Masz abonament, na kartę lub internet mobilny ?
Masz subskrypcję lub światłowód ?
to jest odpowiedź na post:
Ale nie rozumiem skąd takie Twoje zdziwienie... "kilka" filmików na YT w HD to jak najbardziej 1.5GB danych więc nie rozumiem gdzie niby zźera Ci te dane?? Natomiast 29zł = ok. 153MB po 19gr... jak widzisz.. 29zł bardzo szybko osiągnąć nawet jednym filmikiem.
Nie powiedziałeś nic jakie masz usługi.. więc zakładam, że nie masz Nju Internetowego tylko nju na kartę z wykupioną jakąś usługą? Podaj więcej danych, wtedy postaramy się pomóc bo póki co z tego co piszesz to wszystko wydaje się ok a Twoje zdziwienie wynika z nieznajomości zasad naliczania pakietów.
P.S.
Jak to nju_klient kiedyś dobrze określił... parafrazując.... wiele klientów myśli że ma 40GB za 29zł i są święcie przekonani, że jest to rozliczane proporcjonalnie np. wykorzystam 1% z 40GB zapłacę 29gr jako 1% z 29zł. A potem żal i płacz i jaki to Orange i Nju oszukiści... Swoją drogą rozumiem marketing i ten chwyt marketingowy działa, ale wydaje mi się, że Nju powinno jaśniej tłumaczyć ludziom na swojej stronie, że próg 29zł osiągniemy już po pierwszych 153MB i dopiero potem reszta jest "gratis".
<span >Mam nju internetowy. Moje zdziwienie wynika tylko i wylacznie z tego że ogladając filmki z pakietu na karcie to naliczanie danych nie wypadało tak samo jak teraz. A wydaje się że Gb są sobie równe. <br ><span >Tak jak napisałem na samym początku, 30 gb z karty spokojnie starczyło na normalne używanie.<br ><span >Nie wiem, nie znam się na informatyce, telekomunikacji itp. ale to wyglada tak że płacąc 100zl za 30gb na kartę w orange free kompresja danych, czy cokolwiek za to odpowiada, jest korzystniejsza niż te 40gb za 29zl w nju. Coś w stylu cena=jakość? Tak sobie to tłumaczę. Tak jak napisałem nie zam się na tych rzeczach na tyle dobrze żeby to ogarnąć. <br ><br ><br ><span >I wlasnie w tym tkwi problem. Teoretycznie 1gb =1gb a w praktyce ten na karte wiecej danych obsluzy... <br ><br ><br ><span >Dodam ze z netu na karte korzystalem kilka miesiecy i nie jest to obserwacja na podstawie kilku godzin uzytkowania.<br ><br ><br ><span >Czy teraz wystarczajaco jasno napisalem w czym tkwi problem?
to jest odpowiedź na post:
Ilość danych ujętych w statystykach routera pokrywa się z tym co policzył operator, więc jest OK Dlatego tytuł wątku w stylu onetu, sugerujący, że dane same znikają jest niepoważny z Twojej strony.
W tym wypadku problemu szukaj na swoim komputerze, może masz jakiegoś wirusa, który w tle wysyła dodatkowe dane.
Jeśli dużo danych zostało wysłanych to może korzystasz z oprogramowania typu torrent i innym udostępniasz jakieś pliki.
Wszystko wskazuje, że problem tkwi po stronie Twojego lapka i sam musisz to ogarnąć.
Mam taki sam problem. Przerzuciłem się z internet free na kartę (orange) na nju bo myślałem że to będzie lepiej wychodziło finansowo i dzisiaj mam pierwszy dzien nowego pakietu. Praktyczie nic poza kilkoma filmikami na YT nie robiłem. Zjadło już 29 zł [sic!] i 1,5gb danych. <br >
Korzystając z internetu na karte po doładowaniu 30gb starczało mi praktycznie na 1,5 miesiąca oglądając filmiki, czasem korzystając z nc+ go. Co jest wysoce niezrozumiałę skoro i jedno i drugie należy do orange...<br ><br >I nie jest to wybujałe stwierdzenie z kosmosu, że nju zżera dane bo mam porównanie. Pomijając powyższy przypadek z Orange Free mam jeszcze drugi punkt odniesienia. W mieszkaniu mam internet plusa lte pakiet 100gb na 5 osób i jeszcze nigdy sie nie zdarzyło żeby brakło. <div >
<span >Więc jakim cudem tutaj (w nju) ubywa kilka gb dziennie?!