forumnju z rachunkiemofertaCzy nju światłowód nadaje się do grania? Będzie max 50ms opóźnienia?

Czy nju światłowód nadaje się do grania? Będzie max 50ms opóźnienia?

Czy nju światłowód nadaje się do grania? Będzie max 50ms opóźnienia? (2024-07-05 15:12)

Cześć, muszę się wynieść z Vectry, gdzie obecnie mam opóźnienie max 40 ms po kablu w WoW-ie, w którego gram przede wszystkim.
Czy nju światłowodowy zapewni podobny komfort? Przy 50ms wzwyż zaczynam w WoW-ie odczuwać już opóźnienie.
Z góry dzięki.

~amil

Czy nju światłowód nadaje się do grania? Będzie max 50ms opóźnienia? (2024-07-13 23:41)

To zależy od:
*trasy jaką będziesz miał (w jakiej części PL podłączenie)
*infrastruktóry Twojego łącza (bezpośrednie podł przez kabel z fb3, fb3 przez wifi, fb3-twój sprzęt potem kabel lub wifi, jak masz ONT to jeszcze nieco możliwości dochodzi)
*tego co podłączysz (rodzaj karty sieciowej Twojego urz, stan zasilania, ilość wł aplikacji korzystających z neta, ilość zajętego (ram, CPU) w Twoim urz
*obciążenia Twojego FB3/u.k. (llości urz do niego podpiętych)
*poziomu zakłóceń w otoczeniu (jak łączysz przez wifi)
... i paru innych rzeczy :)

ps ja przy 2-3 urz podpiętych pod FB3 nie narzekam ;)

~pit

odpowiedź

Czy nju światłowód nadaje się do grania? Będzie max 50ms opóźnienia? | ~amil (05.07.2024, 15:12)

Cześć, muszę się wynieść z Vectry, gdzie obecnie mam opóźnienie max 40 ms po kablu w WoW-ie, w którego gram przede wszystkim.
Czy nju światłowodowy zapewni podobny komfort? Przy 50ms wzwyż zaczynam w WoW-ie odczuwać już opóźnienie.
Z góry dzięki.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

105 gości i 0 zalogowanych użytkowników