Masz abonament, na kartę lub internet mobilny ?
przejdź do kontana njumobile.pl
Masz subskrypcję lub światłowód ?
przejdź do kontana nju.pl
Witam.Czy tylko ja mam problem z usługą WiFi Calling na telefonie POCO F3 5G?Po kilkukrotnym kontakcie z obsługą techniczną zbyli mnie błahym stwierdzeniem, że przyczyną jest to że nie kupiłem telefonu od Orange. Ja nawet ich o tym nie informowałem i nigdzie nie napisałem, że telefon jest od nich czy nie. Ponadto w moich oczach ich kompetencje są nie za wysokie, skoro też nie wiem na podstawie i jakich informacji, stwierdzili że mam telefon POCO F3 , a nie POCO F3 5G. Posiadam oczywiście POCO F3 5G, który znajduje się na opublikowanej i przesłanej mi w linku liście telefonów obsługujących usługę WiFi Calling. Ponadto zasugerowano mi abym jeśli juz, to muszę zaktualizować sobie do najnowszego oprogramowanie na telefonie, co również jest aktualne.Może ktoś coś może pomóc w tym temacie? Wklejam treść z korespondencji:"Sprawdziliśmy zgłoszenie techniczne nr 4926608. Orange nie gwarantuje poprawnego działania usługi VoLTE oraz WiFi Calling na modelach telefonów zakupionych poza Orange. Pełna lista modeli telefonów, które umożliwiają korzystanie z usługi VoLTE dostępna pod linikiem https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/inne/wykorzystaj-siec/Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf. W przypadku posiadania urządzenia, które przeszło certyfikację i znajduje się na liście sugerujemy aktualizację oprogramowania telefonu do najnowszej wersji. Pozdrawiamy, Nju mobile."Kolejna:Utworzono 2022-09-26 09:33:34 przez P.........,TOMASZ, jednostka organizacyjna: Brak przypisania do jednostki organizacyjnej Dzień dobry, Sprawdziliśmy ponownie zgłoszenie. Usługa WiFi Calling i VoLTE zostały włączone na wskazanym numerze telefonu. Za utrudnienia przepraszamy. Problem wynikał z błędnego przypisania numeru IMEI telefony do modelu POCO F3 zamiast do F3 5G. Pozdrawiamy, Nju mobile Tomasz P........., Doradca ds. Klient<div class="row"><div class="four columns"><div class="term"><div class="eight columns"><div class="row"><div class="four columns"><div class="term"><div class="eight columns">Chętnie poznam inne opinie lub rozwiązanie problemu.
a działa Ci zasięg 5g na tym Poco?
Jeśli masz fabryczne WIFI Calling to powinno działać . Jeśli po przejściu z innej sieci lub po wymianie telefonu , chcesz korzystać z różnych usług , nie zawsze ale w wielu wypadkach konieczna jest zmiana parametrów i ustawień w telefonie. Sprawdz to w Pomocy Technicznej.<div> </div>
APN powinno być ( internetipv6 )
to jest odpowiedź na post:
Tak ale jest do tego dedykowana usługa-taryfa...
Tak jak napisałeś, takie właśnie mam APN
Jeśli masz fabryczne WIFI Calling to powinno działać . Jeśli po przejściu z innej sieci lub po wymianie telefonu , chcesz korzystać z różnych usług , nie zawsze ale w wielu wypadkach konieczna jest zmiana parametrów i ustawień w telefonie. Sprawdz to w Pomocy Technicznej.
Chętnie skorzystam, tylko gdzie ta pomoc techniczna?
Proszę . Wybierz to co Cię interesuje => POMOC TECHNICZNA
Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.
52 gości i 0 zalogowanych użytkowników