Masz abonament, na kartę lub internet mobilny ?
przejdź do kontana njumobile.pl
Masz subskrypcję lub światłowód ?
przejdź do kontana nju.pl
Dzień dobry,doszły mnie słuchy o nowym sposobie na scam/oszustwa, polegające na wykorzystaniu luki w postaci podszywania się pod abonentów a następnie wyłudzanie duplikatów kart SIM (które następnie są wykorzystywane do odzyskiwania haseł na stronach banków, aplikacji finansowych typu Revolut lub innych posługujących się autoryzacją SMS).Czy konto nju posiada/będzie posiadało możliwość dwuskładnikowej autoryzacji 2FA innej niż sms (aplikacje generujące kod / klucze bezpieczeństwa 2FA ?Czy można się jakoś dodatkowo zabezpieczyć się przed tego typu wyłudzeniem u was jako u operatora sieci ?Jeżeli tak, bardzo proszę o instrukcję
to jest odpowiedź na post:
Czy konto nju posiada/będzie posiadało możliwość dwuskładnikowej autoryzacji 2FA innej niż sms (aplikacje generujące kod / klucze bezpieczeństwa 2FA ?<div>
</div><div></div><div>Jak tylko wprowadzą eSIM i 5G to się tym zajmą...</div>
2025 rok
2025 rok<div>
</div><div></div><div>co ty nie powiesz?</div>
<div></div><div>co ty nie powiesz?</div><div>
Robisz śmietnik na forum i nie wiadomo jaki masz w tym cel . </div><div>Mam wrażenie że jako nju jesteś jednym z obcych w innym wymiarze .Ja też mogę być nju </div>
Robisz śmietnik na forum i nie wiadomo jaki masz w tym cel . <div>Mam wrażenie że jako nju jesteś jednym z obcych w innym wymiarze .Ja też mogę być nju </div><div>
</div><div></div><div>Może dobrze dla tego forum byłoby ograniczyć możliwość pisania tylko do osób zalogowanych?</div><div>Wiele forów to praktykuje i się sprawdza.</div>
<div></div><div>Może dobrze dla tego forum byłoby ograniczyć możliwość pisania tylko do osób zalogowanych?</div><div>Wiele forów to praktykuje i się sprawdza.</div>
ianus72 . Masz wpełni racje . Teraz też pisze jako anonim ale jestem zdania że tak być nie powinno . Wjelu ludków pisze gupoty , a wielu działa prawdopodobnie , na żecz innych firm .
Nie można również zabronić pisać pisać ewentualnym przyszłym użytkownikom , którzy jeszcze nie mogą byc w pełni użytkownikami .
Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.
28 gości i 0 zalogowanych użytkowników