forumnju z rachunkiemofertaPolecenie zapłaty

Polecenie zapłaty

Polecenie zapłaty (2014-01-29 20:05)

Mam następujący problem: używam taryfy 'nju z rachunkiem' i chciałbym dowiedzieć się, kiedy i w jaki sposób nju realizuje płatność za fakturę. Może wyjaśnię to na konkretnym przykładzie:

-mój okres rozliczeniowy kończy się dnia 23.01
-24.01 otrzymuję fakturę z terminem płatności 7.02
-jednocześnie naliczona zostaje rata odsetkowa w wysokości 0,01 zł
-obie płatności mają status 'niezapłacona' na liście faktur
-polecenie zapłaty zostało zlecone w Banku Spółdzielczym

Czy nju dopiero pobierze z mojego konta należną kwotę, czy taka wiadomość oznacza, że np. bank nie obsługuje polecenia zapłaty, czy może problem w ogóle jest gdzie indziej? Bieżąca forma płatności ustawiona jest jako: DD - Polecenie zapłaty.

Jest to mój pierwszy rachunek po zmianie formy płatności. Wcześniej płatności były realizowane zwykłym przelewem i problem nie występował.

Proszę o porady.

odpowiedź została zgłoszona do moderacji

Polecenie zapłaty (2014-02-26 22:57)

też chciałbym się dowiedzieć coś na ten temat .....

post został zablokowany przez moderatora

Przyczyna blokady:wymagana akceptacja treści odpowiedzi przez moderatora

~gośc

post został zablokowany przez moderatora

Przyczyna blokady:wymagana akceptacja treści odpowiedzi przez moderatora

~omm

Polecenie zapłaty (2016-10-28 10:19)

Też mam te problem, ponadto odstąpienie od polecenia zapłaty jest bardzo utrudnione - włączenie tego, to było tylko kliknięcie, odstąpienie powinno być tak samo proste, ale po do, skoro na takich grosikach od milionów klientów można sporo zarobić?

Polecenie zapłaty (2017-03-09 10:34)

Mam ten sam problem. W tym wątku widać, że jest nas więcej, a odpowiedzi brak. Przy czym muszę zaznaczyć, że wysłałam zlecenie pocztą i potwierdzenie uruchomienia z nju otrzymałam.

Polecenie zapłaty (2020-10-01 21:40)

Nju mobile wysyła mi e-maile o niezapłaconej fakturze mimo, że w panelu mam napisane: "bieżąca forma płatności: DD - Polecenie zapłaty" czym jest DD i o co tu chodzi? Czy to znaczy, że nie będą pobierać mi z konta tych środków?

Polecenie zapłaty (2020-10-02 08:31)

Hej :) Będą pod warunkiem, że będą środki na rachunku bankowym. Sprawdź dokładnie kiedy zostało uruchomione Polecenie zapłaty (przychodzi wówczas SMS) i kiedy została wystawiona faktura. Jeżeli faktura została wystawiona przed uruchomieniem polecenia zapłaty należy ją opłacić samodzielnie. Jeśli po, skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta przez formularz kontaktowy, by wyjaśnić przyczynę braku uregulowania należności. Pozdrawiam :) 

odpowiedź

Polecenie zapłaty | agusia (28.10.2016, 10:19)

Też mam te problem, ponadto odstąpienie od polecenia zapłaty jest bardzo utrudnione - włączenie tego, to było tylko kliknięcie, odstąpienie powinno być tak samo proste, ale po do, skoro na takich grosikach od milionów klientów można sporo zarobić?

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

57 gości i 0 zalogowanych użytkowników