forumnju z rachunkiemusługiproblem z wysylaniem MMSow

problem z wysylaniem MMSow

problem z wysylaniem MMSow (2018-02-03 09:49)

Witam, nie dawno zmienilem telefon na brandowy z play (Samsung Galaxy S3) i mam problem z wysylaniem MMS, mianowicie zeby odczytac lub wyslac MMSa musze za kazdym razem recznie wlaczyc dane komorkowe, nie pomoglo instalowanie ustawien mms i internetu z nju. Zeby bylo smieszniej Zona ma ten sam model telefonu oraz drugi w wersji mini, tyle ze oba brandowe z Orange i po przelozoneniu mojej karty do jej telefonow, przy wysylaniu i odbieraniu MMSow dane komorkowe wlaczaja sie automatyczne. Ktos wie jak to ustawic?

~szaniec

problem z wysylaniem MMSow (2018-02-07 16:53)

wrzucam rozwiazanie urzytkownika @htcamator z forum android ktore zadzialalo i dziala na na inne modele wiec moze komus sie przyda:

<strong>Wymagany jest root.</strong>
1. Otworzyć do edycji plik /system/csc/others.xml (np. za pomocą Root Explorera, montując wpierw katalog /system jako r/w).
2. W pliku others.xml trzeba odszukać linie <SamsungMobileFeature> oraz <FeatureSet>. Jeśli są, to po <FeatureSet>, a przed </FeatureSet> należy dopisać dwie linie:
<CscFeature_Message_EnableMmsMobiledataOff>true</CscFeature_Message_EnableMmsMobiledataOff> <CscFeature_RIL_ForceConnectMMS>true</CscFeature_RIL_ForceConnectMMS> 3. Jeśli w pliku others.xml nie ma linii <SamsungMobileFeature> i <FeatureSet>, to trzeba na końcu tego pliku dopisać:
<SamsungMobileFeature> <FeatureSet> <CscFeature_Message_EnableMmsMobiledataOff>true</CscFeature_Message_EnableMmsMobiledataOff> <CscFeature_RIL_ForceConnectMMS>true</CscFeature_RIL_ForceConnectMMS> </FeatureSet> </SamsungMobileFeature> 4. Zamontować katalog /system jako r/o.
5. Zresetować telefon.

wiecej info w poscie: http://forum.android.com.pl/topic/117111-automatyczne-w%C5%82%C4%85czanie-danych-kom%C3%B3rkowychpakietowych-w-sgs4-przy-nadej%C5%9Bciu-mms/?page=2

~szaniec

odpowiedź

problem z wysylaniem MMSow | ~szaniec (03.02.2018, 09:49)

Witam, nie dawno zmienilem telefon na brandowy z play (Samsung Galaxy S3) i mam problem z wysylaniem MMS, mianowicie zeby odczytac lub wyslac MMSa musze za kazdym razem recznie wlaczyc dane komorkowe, nie pomoglo instalowanie ustawien mms i internetu z nju. Zeby bylo smieszniej Zona ma ten sam model telefonu oraz drugi w wersji mini, tyle ze oba brandowe z Orange i po przelozoneniu mojej karty do jej telefonow, przy wysylaniu i odbieraniu MMSow dane komorkowe wlaczaja sie automatyczne. Ktos wie jak to ustawic?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

115 gości i 0 zalogowanych użytkowników