forumnju z rachunkiemusługiBrak transmisji danych za granicą

Brak transmisji danych za granicą

Brak transmisji danych za granicą (2017-09-04 12:41)

Cześć!
czy ktoś spotkał się i wie jak rozwiązać problem - brak możliwości korzystania z transmisji za granicą?

Byłem ostatnio u naszych słowackich sąsiadów i mimo pełnego zasięgu sieci (Orange SK) nie miałem możliwości połączenia się z żadną witryną przez przeglądarkę (Chrome - komunikat jesteś offline) oraz aplikację korzystające z transmisji danych.

Ustawienia sieci komórkowych >punktów dostępu miałem identyczne jak podane tu w dziale obsługi.

Z góry dzięki za pomoc.

Brak transmisji danych za granicą (2017-09-04 23:07)

Najprawdopodobnie cos nie tak z ustawiemiach karty sim. Ja mam taka opcje w ustawieniach karty Sim w telefonie i dalej dane w Roamingu wiekszosc modeli ma ustawienie fabryczne na brak polaczenia z internetem??

odpowiedź

Brak transmisji danych za granicą | woocashj (04.09.2017, 12:41)

Cześć!
czy ktoś spotkał się i wie jak rozwiązać problem - brak możliwości korzystania z transmisji za granicą?

Byłem ostatnio u naszych słowackich sąsiadów i mimo pełnego zasięgu sieci (Orange SK) nie miałem możliwości połączenia się z żadną witryną przez przeglądarkę (Chrome - komunikat jesteś offline) oraz aplikację korzystające z transmisji danych.

Ustawienia sieci komórkowych >punktów dostępu miałem identyczne jak podane tu w dziale obsługi.

Z góry dzięki za pomoc.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

96 gości i 0 zalogowanych użytkowników