to jest odpowiedź na post:
Czyli mam rozumieć że jak nie wydzwonię tych 29zł na miesiąc to zapłacę mniej?
Dokładnie. Do momentu osiągnięcia kwoty 29zł płacisz za rozmowy/SMS/MMS normalnie, według stawek operatora. Oraz UWAGA: płacisz również za internet - 19gr/MB.
Łatwo obliczyć, że 29zł oznacza transfer zaledwie około 153MB - ilość niezbyt duża w obecnych czasach multimediów, strumieni, chmur, etc.
Inaczej pisząc: jeżeli przykładowo w danym okresie rozliczeniowym nie przeprowadzisz żadnej rozmowy, nie wyślesz SMSa/MMSa, ale posurfujesz sobie osiągając/przekraczając owe 153MB - i tak zapłacisz 29zł. Analogicznie można sobie obliczyć, ile minut rozmów, wysłanie ilu SMS/MMSów odpowiada osiągnięciu kwoty 29zł, kiedy potem mamy już wszystko "za friko". Jeśli "wydzwonisz"/wysurfujesz mniej - teoretycznie zapłacisz mniej. Piszę "teoretycznie", bo mi się jeszcze nie udało ;) I raczej nie uda, bo nie po to brałem ofertę, którą zaliczam do kategorii "bez limitu", aby się potem ograniczać ;)
Aha, bodaj przez pierwsze 3 miesiące po podpisaniu umowy rachunek jest obciążany minimalną kwotą 9zł, nawet gdybyś w ogóle nie korzystał, np. kartę SIM schował do szuflady.
[edytowane przez stanley99 o 17:39 w dniu 2017-09-25]