forumnju z rachunkiemofertaPo 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty...

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty...

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... (2017-06-25 16:29)

A więc na stronie NJU jest napisane, że gdy przez 3 miesiące nie będzie się używało mobilnego internetu umowa automatycznie zostaje przerwana i nie trzeba więcej płacić 9 złotych za internet, z którego się nie korzysta. Otóż ostatnio znowu dostałam fakturę do zapłaty i nawet nie jestem pewna, czy to nie jest już 5, ponieważ od dawna nie używałam internetu z NJU. Nie wiem co powinnam w takim wypadku zrobić, czy zapłacić za internet (co byłoby oszustwem ze strony Orange, powiedzmy sobie szczerze) czy po prostu zignorować otrzymaną fakturę?

~jednorazowygość

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... (2017-06-25 22:12)

to jest odpowiedź na post:

A więc na stronie NJU jest napisane, że gdy przez 3 miesiące nie będzie się używało mobilnego internetu umowa automatycznie zostaje przerwana i nie trzeba więcej płacić 9 złotych za internet

Nigdzie nic takiego nie jest napisane. Jeśli masz "nju internetowy", jest tylko jeden warunek który trzeba spełnić żeby po 3 miesiącach zniknął rachunek minimalny  - włączyć usługę "im dłużej tym lepiej". 

Płacisz tylko za to, z czego w danym miesiącu korzystasz.
Minimalna kwota rachunku wynosi 9 zł, a z usługą "im dłużej, tym lepiej" już po trzech miesiącach przestaje Cię ona obowiązywać.

Nic nie jest oszustwem powiedzmy sobie szczerze, jeśli nie włączyłaś tej usługi, faktura jest wystawiona zgodnie z umową. 

[edytowane przez martinezcb o 22:15 w dniu 2017-06-25]

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... (2017-06-27 01:02)

nie do końca wszystko jest tak cacy z tym NIU 26-06-2017  dokupiłem 9 GB internetu Oglądałem 2 filmy GLINIARZE Dzisiaj dostaję info że już ich nie mam Program NetWorx pokazał mi że zaciągnąłem i wysłałem 1.29 GB Czy Oni coś podprowadzają?

odpowiedź

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... | kudlaty (27.06.2017, 01:02)

nie do końca wszystko jest tak cacy z tym NIU 26-06-2017  dokupiłem 9 GB internetu Oglądałem 2 filmy GLINIARZE Dzisiaj dostaję info że już ich nie mam Program NetWorx pokazał mi że zaciągnąłem i wysłałem 1.29 GB Czy Oni coś podprowadzają?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

231 gości i 0 zalogowanych użytkowników