forumnju z rachunkiemofertaPo 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty...

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty...

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... (2017-06-25 16:29)

A więc na stronie NJU jest napisane, że gdy przez 3 miesiące nie będzie się używało mobilnego internetu umowa automatycznie zostaje przerwana i nie trzeba więcej płacić 9 złotych za internet, z którego się nie korzysta. Otóż ostatnio znowu dostałam fakturę do zapłaty i nawet nie jestem pewna, czy to nie jest już 5, ponieważ od dawna nie używałam internetu z NJU. Nie wiem co powinnam w takim wypadku zrobić, czy zapłacić za internet (co byłoby oszustwem ze strony Orange, powiedzmy sobie szczerze) czy po prostu zignorować otrzymaną fakturę?

~jednorazowygość

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... (2017-06-25 22:12)

to jest odpowiedź na post:

A więc na stronie NJU jest napisane, że gdy przez 3 miesiące nie będzie się używało mobilnego internetu umowa automatycznie zostaje przerwana i nie trzeba więcej płacić 9 złotych za internet

Nigdzie nic takiego nie jest napisane. Jeśli masz "nju internetowy", jest tylko jeden warunek który trzeba spełnić żeby po 3 miesiącach zniknął rachunek minimalny  - włączyć usługę "im dłużej tym lepiej". 

Płacisz tylko za to, z czego w danym miesiącu korzystasz.
Minimalna kwota rachunku wynosi 9 zł, a z usługą "im dłużej, tym lepiej" już po trzech miesiącach przestaje Cię ona obowiązywać.

Nic nie jest oszustwem powiedzmy sobie szczerze, jeśli nie włączyłaś tej usługi, faktura jest wystawiona zgodnie z umową. 

[edytowane przez martinezcb o 22:15 w dniu 2017-06-25]

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... (2017-06-27 01:02)

nie do końca wszystko jest tak cacy z tym NIU 26-06-2017  dokupiłem 9 GB internetu Oglądałem 2 filmy GLINIARZE Dzisiaj dostaję info że już ich nie mam Program NetWorx pokazał mi że zaciągnąłem i wysłałem 1.29 GB Czy Oni coś podprowadzają?

odpowiedź

Po 3 miesiącach nieużywania internetu na kartę znowu dostałam fakturę do zapłaty... | ~jednorazowygość (25.06.2017, 16:29)

A więc na stronie NJU jest napisane, że gdy przez 3 miesiące nie będzie się używało mobilnego internetu umowa automatycznie zostaje przerwana i nie trzeba więcej płacić 9 złotych za internet, z którego się nie korzysta. Otóż ostatnio znowu dostałam fakturę do zapłaty i nawet nie jestem pewna, czy to nie jest już 5, ponieważ od dawna nie używałam internetu z NJU. Nie wiem co powinnam w takim wypadku zrobić, czy zapłacić za internet (co byłoby oszustwem ze strony Orange, powiedzmy sobie szczerze) czy po prostu zignorować otrzymaną fakturę?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

197 gości i 0 zalogowanych użytkowników