forumnju z rachunkiemofertaPlan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek"

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek"

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" (2017-03-09 15:25)

Dzień dobry.

Niedawno zakupiłam Plan Nju Internetowy. Proszę o wyjaśnienie rozbieżności w informacjach, podanych na Państwie stronie ad. transferu o tym, co dostałam właśnie na maila. W załączeniu p-lik z połączonymi screenami - jednym ze strony www, drugim z wiadomości e-mail.
 77557126779194814347.png

Z góry dziękuję.

Agata

~agata

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" (2017-03-09 17:43)

Twój zrzut ekranu zawiera również link do regulaminu tej usługi:
http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Regulamin%20korzystania%20z%20planu%20nju%20internetowy%20w%20ofercie%20nju%20z%20rachunkiem.pdf
Przeczytaj punkt 2.4, bo on tyczy się m.in. pierwszego okresu rozliczeniowego i teraz powinno być wszystko jasne.

P.S. Piszesz na forum do innych użytkowników Nju, więc zwrot na Państwa stronie zupełnie nie pasuje. Jeśli chcesz kontaktować się z "Państwem" to dzwoń +48 690 610 610 lub pisz przez formularz kontaktowy po zalogowaniu.

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" (2017-03-09 17:51)

Z tego co piszesz wnioskuję, że to Twój pierwszy okres rozliczeniowy. Zapoznaj się z regulaminem. Jest tam jasno opisane, że pierwszy niepełny okres rozliczeniowy jest rozliczany proporcjonalnie. Sama zauważ, że zapłaciłaś 10,36zł a nie 29zł. Dlatego też masz dostępne 14,3GB a nie 40. Od następnego, już pełnego okresu rozliczeniowego wszystko będzie normalnie czyli 40GB dostępne po osiągnięciu 29zł wydatków.

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" (2017-03-09 18:00)

Witam,
ja także niedawno podpisałam umowę, kontaktowałam się w tej sprawie z infolinią. Umowę podpisałam dnia 07.03. Okres rozliczeniowy w moim przypaku jest od 16 do 15 każdego miesiąca, tak więc do zakończenia okresu rozliczeniowego zostało 9 dni. Internet do wykorzystania jest tu podany proporcjonalnie do ilości dni pozostałych do końca okresu rozliczeniowego. Będzie to zatem niecałe 13 gb i to się zgadza. Mam nadzieję ,że pomogłam :)

[edytowane przez beata27 o 18:18 w dniu 2017-03-09]

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" (2017-03-09 19:03)

Dziękuję za odpowiedź, już wszystko jasne :) A swoją drogą uważam, iż kontakt z obsługą ,,Nju" jest trochę utrudniony, gdyż chciałam napisać maila, ale nie ma takiej możliwości, a formularza kontaktowego (po zalogowaniu) nie mogłam znaleźć. Myślałam, że obsługa sieci odpisuje właśnie tutaj, na Forum. Ale widzę, że to w Was siła ;)

Pozdrawiam 
Agata

~agata

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" (2017-03-09 19:26)

Formularz kontaktowy:
1. Po zalogowaniu na swój numer telefonu, w górnym prawym rogu klikasz "Moje Konto" i na niebieskim tle gdzie są te wszystkie ikonki znajduje się Formularz Kontaktowy (ostatnia ikonka)
2. Również po zalogowaniu najeżdżasz myszką na napis "Moje konto", rozwinie się dodatkowy pasek, w którym też jest odnośnik do formularza kontaktowego.

odpowiedź

Plan Nju Internetowy - kiedy ,,lejek" | ciajus (09.03.2017, 17:51)

Z tego co piszesz wnioskuję, że to Twój pierwszy okres rozliczeniowy. Zapoznaj się z regulaminem. Jest tam jasno opisane, że pierwszy niepełny okres rozliczeniowy jest rozliczany proporcjonalnie. Sama zauważ, że zapłaciłaś 10,36zł a nie 29zł. Dlatego też masz dostępne 14,3GB a nie 40. Od następnego, już pełnego okresu rozliczeniowego wszystko będzie normalnie czyli 40GB dostępne po osiągnięciu 29zł wydatków.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

103 gości i 0 zalogowanych użytkowników