forumnju z rachunkiemusługiHotspot na telefonie i vpn

Hotspot na telefonie i vpn

Hotspot na telefonie i vpn (2017-01-26 19:58)

Witam

Od kilku dni mam problem z połączeniem się z komputera, któremu udostępniam internet z telefonu po wifi z vpnami w pracy i domu?
Czy coś blokujecie? Po włożeniu karty innego operatora nie ma problemu z połączeniami?
Niestety potrzebuje tego do pracy. Jeśli blokujecie, to będę musiał zrezygnować z waszych usług.

~tomek

Hotspot na telefonie i vpn (2017-01-28 16:49)

Też mam ten problem, mam swoj inny nr tel z ktorego korzystam a niestety nie mam tel na dual sim i musze udostepniac z innego a niestety internet nie dziala.

Hotspot na telefonie i vpn (2017-02-05 16:53)

Ja mam.taki problem że Router TP LINK 3420 w zestawieniu z Huawei e3131 jak wysyłam na YouTube coś to rozłącza połączenie a właściwie jakby rozłączał modem... Po resecie jest ok ... Nie wiem o co.kaman

~tomtech11

Hotspot na telefonie i vpn (2017-02-07 11:18)

@~tomek
od kilku dni masz problem, czyli wcześniej działało bez problemu?

Zauważyłem pewną prawidłowość na którą wcześniej nie zwróciłem szczególnej uwagi, bo kiedyś skonfigurowałem telefon i zapomniałem o problemie.
Nju domyślnie narzuca APN "internetipv6", a wtedy VPN choć nawiązuje połączenie to nie działa prawidłowo, dlatego najlepiej dodać sobie nowy APN "internet" działający w oparciu o IPv4 i wówczas VPN powinien śmigać. Przynajmniej tak jest u mnie.

Natomiast MMS działają tylko z APN "internetipv6", w przypadku zmiany na "internet" to nie mogę ani wysyłać ani odbierać MMS. Wysyłam je raz na ruski rok dlatego dopiero teraz na podstawie analizy zajrzyłem o co chodzi :)

Hotspot na telefonie i vpn (2017-02-07 13:01)

ja doszedłem do tego, że chyba router nie wydala prądowo i dlatego tak jest...
 własnie sie zastanawiam czy nie zrobic tak, ze włożyc karte do telefonu starego i udostępniać net...

Hotspot na telefonie i vpn (2020-03-20 08:59)

No to chyba Tomek zrezygnował ;) 

~marcin41

Hotspot na telefonie i vpn (2020-03-20 09:12)

Potwierdzam, że przejście na punkt dostępowy APN = "internet" rozwiązało u mnie problem z VPNem

~marcin41

odpowiedź

Hotspot na telefonie i vpn | ~marcin41 (20.03.2020, 09:12)

Potwierdzam, że przejście na punkt dostępowy APN = "internet" rozwiązało u mnie problem z VPNem
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

36 gości i 0 zalogowanych użytkowników

Komunikat o cookies