forumnju z rachunkiemusługirozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-15 21:55)

czy ktoś spotkał się z takim problemem (i ma rozwiązanie). Dziś od północy jestem w nju - wszystko jest OK - poza jedną kwestią. Nie przychodzą do mnie żadne wiadomości z poza sieci nju. Sprawdzałem z innych sieci - wysyłając wiadomości do siebie - żaden sms nie dociera. 

ktoś miał już taki problem? Zgłosiłem przez formularz taki problem, ale może jest jakieś "gotowe" rozwiązanie tego typu problemu w sieci nju?

~artur

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 01:15)

Przechodziłeś z Play?

~niewtajemniczony

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 09:15)

tak - z play.

~artur1

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 09:56)

Nie wiem czemu, ale przy przenosinach z Play w 90% przypadków są takie jaja. Dzwoń do nich 690 610 610 i atakuj, bo to wina po stronie Orange/Nju. Na maila będziesz czekał wieki.

~niewtajemniczony

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 10:09)

ok - dzięki za podpowiedz - już dzwonie.

~artur1

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 10:28)

dostałem info, że operator (Play) niepoprawnie oddaje numery i dlatego jest problem z smsami - czas oczekiwania na rozwiązanie do 48h. Mam nadzieję, że będzie szybciej. Dzięki za pomoc. 

~artur1

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-17 14:02)

ja polecam zgłoszenia przez formularz kontaktowy, bo mając odpowiedź mailową w razie ewentualnej późniejszej sprawy w UKE łatwiej jest przedstawić historię korespondencji i zgłaszanych spraw.
A im pewniejszy materiał dowodowy tym większa szansa na rozwiązanie na naszą korzyść.

odpowiedź

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci | ~artur1 (16.01.2017, 10:09)

ok - dzięki za podpowiedz - już dzwonie.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

119 gości i 0 zalogowanych użytkowników