to krzyżyk na drogę ;)
A skoro jesteś tutaj od początku to powinieneś wiedzieć, że forum służy tylko do kontaktu z innymi użytkownikami Nju, a nie do kontaktu z BOK.
Moim zdaniem oferta Nju z 2013 roku była w pewnym sensie przełomowa ale nie skusiła mnie do zmiany operatora na stałe.
Dopiero Nju Dodatkowy dała powiew świeżości i zachęciła mnie do zmiany operatora.
Więc każdy ocenia swoją miarką dlatego daleki byłbym od stwierdzeń, że coś jest zdecydowanie lepsze czy gorsze.
Dla mnie ważny jest brak cyrografu, więc umowa np. na 2 lata nie wchodzi w grę. Ze stacjonarek nie korzystam w telefonie komórkowym, więc "darmowe" stacjonarki nie skuszą mnie do zmiany, bo w Nju płacę średnio 19zł za jeden numer, a nawet jak dopłacę za kilka minut stacjonarek to będzie to mniej niż owe 25zł.
Netu mam 30GB do podziału na 2 numery, więc znacznie więcej niż realnie potrzebuję.
Oferta konkurencji nie ma nic co by mnie zachęciło do zmiany operatora na dzień dzisiejszy ale brak cyrografu w Nju powoduje, że w każdej chwili mam możliwość wyboru, bo nikt nie trzyma mnie na siłę.
Ofert jest wiele na rynku, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie, co najlepiej odpowiada jego potrzebom, a pisanie, że nie chce się zmieniać operatora to żaden sensowny argument, lenistwo nie jest usprawiedliwieniem.
[EDIT]
Skoro jesteś w Nju od 2013 roku to we Wszystko komórkowe za 29zł za staż masz 30GB + no limit komórki + no limit SMS/MMS. Płacisz dodatkowo za stacjonarki 0,19zł/min ale nie więcej niż 10zł/mc.
Jeśli nie używasz hurtowo stacjonarek to za dodatkowe 4zł/mc masz 30GB zamiast 10GB w T-Mobile z tego co piszesz.
Musisz sam sobie odpowiedzieć co bardziej potrzebujesz: darmowe stacjonarki, czy więcej GB.
[edytowane przez nju_klient o 22:14 w dniu 2017-01-12]