forumnju z rachunkiemusługiZablokowanie przychodzącego numer

Zablokowanie przychodzącego numer

Zablokowanie przychodzącego numer (2016-12-29 15:37)

Część,

Chciałbym się zapytać co należy zrobić by zablokować numer u operatora? Czy wysłać jakiś formularz/maila/prośbę? Niestety w usługach nie widziałem takiej opcji.

Numer mam już zablokowany z poziomu telefonu, ale nadal irytuje mnie ze jest w "spamie połączeń", dlatego chciałbym się i z tego go pozbyć

Pozdrawiam

odpowiedź została zgłoszona do moderacji

Zablokowanie przychodzącego numer (2016-12-29 22:15)

Operator ze względów prawnych nie może zablokować na Twoją prośbę numeru telefonu. Jedyny sposób aby taką blokadę operator mógł założyć to zglosić sprawę na policję o nękanie, musi zostać załozona sprawa i jeśli sąd uzna taka potrzebe moze zezwolić operatorowi na zablokowanie takich połączeń. 

Zastanów się czy jest to warte zachodu.

Zablokowanie przychodzącego numer (2017-01-07 18:15)

Zainstaluj antywirusa, zablokuj niechciany numer i ustaw, aby nie powiadamiał Cię o próbach połączeń. Nawet nie zobaczysz że znowu próbował :)

odpowiedź

Zablokowanie przychodzącego numer | ciajus (29.12.2016, 22:15)

Operator ze względów prawnych nie może zablokować na Twoją prośbę numeru telefonu. Jedyny sposób aby taką blokadę operator mógł założyć to zglosić sprawę na policję o nękanie, musi zostać załozona sprawa i jeśli sąd uzna taka potrzebe moze zezwolić operatorowi na zablokowanie takich połączeń. 

Zastanów się czy jest to warte zachodu.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

41 gości i 0 zalogowanych użytkowników