<span >Uruchomiłam po wielu próbach internet i mmsy. Dodałam nowe - 5 różnych - i kasowałam stare z Orange. Bazowałam na ustawieniach dla mojego telefonu z konfiguracji Quantum 400 Lite z Play i T-Mobile oraz Orange. Po pierwszym udanym połączeniu z internetem okazało się, że tak jak w Orange, tak i Nju (w sumie to te same nadajniki) wystepuja problemy z siecią 3G. Trzeba kilka razy przestawiać w ustawieniach, raz na G, raz na 3G. Na razie chociaż chwilami mam 3G, to na stałe włączyłam G, większa pewość działania. Transfer jest zdecydowanie wolniejszy, ale jest i to cieszy. Może w wiekszych aglomeracjach, gdzie jest więcej nadajników i lepsze pokrycie sygnałem, zasięg byłby lepszy. U mnie jest tylko jeden nadajnik, mała miejscowośc i raczej nie doczekam się szybko czegoś lepszego. Dziękuję za podtrzymanie na duchu i życzę wszystkim forumowiczom Szczęśliwego 2017 roku, aby nasza sieć się rozwijała, była bardziej życzliwa i pomocna, mniej podsłuchiwała, krócej gromadziła nasze dane i nie utrudniała nam życia, które i tak jest juz wystarczająco zabiegane.