forumnju na kartęusługinju internetowy 40 GB za 29 zł mies

nju internetowy 40 GB za 29 zł mies

nju internetowy 40 GB za 29 zł mies (2016-09-23 23:02)

Dzisiaj pierwszy dzień używania, a tu po paru godzinach dostaję maila:

W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałes już 8.42 zł na internet. Od teraz z internetu w kraju korzystasz bezpłatnie na pełnej prędkości do 11,6 GB.

Po wykorzystaniu tej liczby GB prędkość internetu zostanie zmniejszona do maks. 1Mb/sek.

Kompletnie nie rozumiem - o co tu chodzi? Nie zużyłem dzisiaj 28,4 GB Internetu.

~klient

nju internetowy 40 GB za 29 zł mies (2016-09-24 08:44)

Zobacz od kiedy masz okres rozliczeniowy !!!!! 

Jak jesteś od dziś w nju to bankowo masz niepełny okres i dlatego tak jest.

Pozdro

PS. Kolejny spanikowany klient.

nju internetowy 40 GB za 29 zł mies (2016-09-24 13:45)

@~klient
jackbb ma rację.
Z tego co podałeś to wychodzi mi, że Twój okres przypada mniej więcej od 1 do ostatniego dnia miesiąca.
Skoro usługa działa od wczoraj, a Twój okres jest do 30 września to te 11,6GB to proporcjonalny pakiet przysługujący Tobie do końca miesiąca. W październiku od nowego okresu dostaniesz pełne 40GB i będziesz miał do zapłaty pełne 29zł.

Zamiast panikować to wystarczy pomyśleć. Miało być 40GB, a jest mniej, miało być 29zł, a jest niecałe 9zł, a to mój pierwszy niepełny miesiąc to chyba jedno jest powiązane z drugim ale dal pewności zapytam innych na forum albo zadzwonię do BOK ;)
Jakby było, że wydałeś 29zł, a pozostało tylko 11,6GB to można by panikować :P

odpowiedź

nju internetowy 40 GB za 29 zł mies | nju_klient (24.09.2016, 13:45)

@~klient
jackbb ma rację.
Z tego co podałeś to wychodzi mi, że Twój okres przypada mniej więcej od 1 do ostatniego dnia miesiąca.
Skoro usługa działa od wczoraj, a Twój okres jest do 30 września to te 11,6GB to proporcjonalny pakiet przysługujący Tobie do końca miesiąca. W październiku od nowego okresu dostaniesz pełne 40GB i będziesz miał do zapłaty pełne 29zł.

Zamiast panikować to wystarczy pomyśleć. Miało być 40GB, a jest mniej, miało być 29zł, a jest niecałe 9zł, a to mój pierwszy niepełny miesiąc to chyba jedno jest powiązane z drugim ale dal pewności zapytam innych na forum albo zadzwonię do BOK ;)
Jakby było, że wydałeś 29zł, a pozostało tylko 11,6GB to można by panikować :P
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

102 gości i 0 zalogowanych użytkowników