@nowicjusz2
4,7/21,7Mb to nie jest źle.
Widać masz małe doświadczenie.
internet z sieci komórkowej to nie stałe łącze kablowe, więc nie oczekuj stałej prędkości zawsze i wszędzie.
Prędkość jest dynamiczna i niestety trzeba się liczyć, że mogą być ograniczenia, które na typowym łączu kablowym nie występują albo zdarzają się bardzo rzadko.
Powiem Ci w tajemnicy, że wolniejsze transfery uzyskiwałem na łączu Plusa, abonamentowym LTE "bez limitu", choć to był początek okresu i podstawowy pakiet dopiero co został lekko ruszony.
@sventon
u siebie w technologi 3G (H+) na speedtest na smartfonie mam 24,8/4,1Mb czyli jest OK. W LTE nie sprawdzałem, bo nie chciało mi się zmieniać ustawień.
W przypadku Nju Dodatkowy niektórzy kiedyś zgłaszali problem z lejkiem 64kb jeśli na Numerze Głównym nie było żadnego transferu danych, a transfer odbywał się wyłącznie na numerze dodatkowym.
Nju internetowy Dodatkowy to inna usługa ale działająca jak Nju Dodatkowy, więc warto sprawdzić ten trop.
Jeśli masz stały lejek 64kb to dzwoń do BOK i zgłoś problem techniczny.
A jak nie chcesz czekać na finał sprawy to rób przeniesienie numeru do Play. Tutaj nie masz cyrografu, więc droga wolna.
[edytowane przez nju_klient o 14:54 w dniu 2016-10-03]