to jest odpowiedź na post:
RATUNKU! Nju zakłóca sms-ami ciszę nocną!? Pozostała tylko policja? | etomasz (25.07.2017, 14:58)
Taka jest treść: "od teraz do końca okresu rozliczeniowego korzystasz z
nielimitowanych połączeń na komórki, SMS/MMSow i transferu danych w
kraju i w roamingu w UE- do wykorzystania masz jeszcze 25,0 GB. sprawdz
internet w UE bezplatnym SMSem o tresci ILE na nr 8095. njumobile . pl"
pisownia oryginalna z przesłanej wiadomości SMS.
Ja mam abonament w nju.
Ja akurat nie wyłączam w nocy telefon i mam do tego prawo..
Nie musiałeś cytować całej treści, bo już z wcześniejszego fragmentu było wiadomo co dostałeś.
Też mam ofertę z rachunkiem i też dostaję tego typu wiadomość i jest to SMS wysyłany po nabiciu górnego limitu.
Inaczej mówiąc nabiłeś sobie górny limit 29zł i od tej chwili kolejne połączenia na komórki, SMS/MMS i internet masz "gratis", a nie jak Ty sądzisz, że rozpoczął się nowy okres.
W przypadku internetu wystarczy zużyć ok. 152MB, aby naliczyło 29zł i po zakończeniu sesji na transmisję danych z automatu przyjdzie taki SMS, którego nie można wyłączyć.
Sprawdź sobie billing w jaki dzień nabiłeś sobie górny limit kwotowy, bo wygląda, że bijesz pianę choć nie masz racji.
A jak tak narzekasz to zmień sieć i wszyscy będą zadowoleni.
[EDIT]
Albo wyłącz transmisję danych przed snem w pierwszy dzień, potem brakujący limit nabij sobie w ciągu dnia, wtedy SMS dostaniesz, gdy nie będziesz spał. Jeśli aktywnie korzystasz z telefonu to i tak zawsze nabijesz sobie limit 29zł, więc nie ma znaczenia czy nabijesz go w dzień w nocy, w pierwszy dzień, czy ostatni. Zawsze jest sposób i wyjście z sytuacji ale zatwardziałego malkontenta trudno zadowolić.
[edytowane przez nju_klient o 19:41 w dniu 2017-07-25]