forumnju z rachunkiemofertaPrzeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy....

Przeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy....

Przeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy.... (2016-02-15 09:16)

Moja aktualna umowa kończy się w dniu wolnym od pracy. Na waszym formularzu nie można wybrać takiego dnia. Czy ma to jakieś znaczenie, że np. wybiorę jeden dzień wcześniej? Czy automatycznie narażam się na karę od aktualnego operatora przez ten jeden dzień?

~jfk

Przeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy.... (2016-02-15 15:56)

@~jfk
Na forum nie ma obsługi Nju, więc jak chcesz zadać pytanie do BOK to dzwoń na infolinię.

Tutaj zadajesz pytania tylko do innych użytkowników Nju.

Na prawdę liczy się to jaki wybierzesz tryb przeniesienia numeru, jeśli wybierasz, że u dotychczasowego opa masz abonament/MIX to potem wybierasz przeniesienie na koniec okresu promocyjnego u dotychczasowego operatora.
Na tej podstawie stary operator wyznaczy datę kiedy zwolni Twój numer, bez płacenia kary za przedterminowe zerwanie umowy.
Wypełniając formularz czytaj uważnie wszystkie pola i wybieraj te właściwe, które dotyczą Twojego przypadku i tego co chcesz osiągnąć.
IMO wszystko jest czytelne tylko najpierw trzeba czytać i myśleć, a dopiero potem klikać :)

Po wszystkim wydrukuj podsumowanie zamówienia, bądź zapisz je do pliku PDF, żebyś wiedział jakie opcje wybrałeś i jakie dane podałeś przy składaniu tego zamówienia.

Przeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy.... (2016-02-15 18:09)

Takżem też uczynił....A formularz jest bez sensu, skoro wybieram koniec okresu promocyjnego to po co sie pokazuje data?

~gość1455556188854

Przeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy.... (2016-02-15 19:09)

@~jfk

Sprawdziłem i faktycznie po wyborze na koniec okresu promocyjnego widać dodatkowe pole DATA ZAKOŃCZENIA PROMOCJI i można wybrać datę najwcześniej za 14 dni, czyli 29 lutego, a najpóźniej 4 miesiące do przodu, czyli 14 czerwca, także trochę dziwny ten formularz.

Nie kojarzę, abym w zeszłym roku, w analogicznym przypadku jak Twój podawał ręcznie dodatkowo jakąkolwiek datę.
Ostatnio miałem same przenosiny z pre-paida, czyli z konkretną datą, także nie mam porównania.
Może coś zepsuli w tym formularzu, najważniejsze, że wybrałeś przeniesienie na KONIEC OKRESU PROMOCYJNEGO i to jest wiążące.
Na to samo zwróć uwagę na dokumentach, które będziesz podpisywał, gdy dostarczy je kurier.

W razie czego masz potwierdzenie, które zapisałeś i może służyć jako podkładka pod reklamację. Powodzenia :)

odpowiedź

Przeniesienie numeru a data wygaśnięcia umowy.... | ~gość1455556188854 (15.02.2016, 18:09)

Takżem też uczynił....A formularz jest bez sensu, skoro wybieram koniec okresu promocyjnego to po co sie pokazuje data?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

63 gości i 0 zalogowanych użytkowników