profil na forum

nick
awiator
nowicjusz

moje ostatnie

Migracja na Nju dodatkowy internet

(2016-08-10 17:20 w wątku Migracja na Nju dodatkowy internet)

to jest odpowiedź na post:

Dlatego wariant o którym pisał awiator jest możliwy, czyli:
1. Nju buzz (Numer Główny) z usługą Wszystko komórkowe za 29zł (25GB  za staż do września lub po zakończeniu promocji 10GB będzie to 5GB za staż)
2. Numer Internetowy Dodatkowy za 19zł (50GB za staż).
Z tym, że Numer Główny będzie miał do dyspozycji dodatkowe 50GB po osiągnięciu limitu wydatków na net, w tym wypadku 29zł.

Niestety ale z tego co się orientowałem to ten wariant jest możliwy ale tylko przy zamówieniu nowych numerów.

Mi chodzi o migrację:
Posiadam:
1. Numer A - Numer NJU BUZZ z usługami wszystko komórkowe za 29 zł oraz im dłużej tym lepiej - w tej chwili mam 25GB promocyjnego pakietu (mnożnik 2,5) - korzystam z routerze bezprzewodowym tylko do internetu - koszt to zawsze 29 zł
2. Numer B - NJU dodatkowy za 9 zł - korzystam na co dzień (telefon/sms/internet)

Chciałbym podłączyć kolejny numer dodatkowy (Numer C - mojej małżonki) tak aby konfiguracja była następująca.
1. Numer B - aby stał się numerem głównym (NJU BUZZ) z usługą Wszystko komórkowe za 29 zł - z zachowaniem stażu w usłudze im dłużej tym lepiej
2. Numer A - aby stał się numerem NJU Internet dodatkowy za 19 zł
3. Numer C - aby stał się numerem NJU dodatkowym za 9 zł

Numer B oraz C nie powinny się zmienić

Ewentualnie akceptowalnym wariantem jest również
1. Numer A - aby stał się numerem NJU Internet za 29 zł
2. Numer B - aby pozostał numerem dodatkowym ale do usług (NJU BUZZ) z usługą Wszystko komórkowe za 29 zł
3. Numer C - aby stał się numerem NJU dodatkowym za 9 zł

chociaż ta pierwsza opcja wydaje się tańsza.

Niestety o ile wiem taka migracja nie jest w ogóle możliwa a jedyne rozwiązanie, które mi zaproponowano to przejście na ofertę na kartę i powrót do NJU z rachunkiem - niestety ale z utratą stażu.

ta odpowiedź była przydatna
dla 0 osób

Czy to możliwe, żeby przy wyłączonej transmisji danych w sieci komórkowej, smartfon sam się łączył z siecią.

(2015-08-10 17:57 w wątku Czy to możliwe, żeby przy wyłączonej transmisji danych w sieci komórkowej, smartfon sam się łączył z siecią.)

Nie wiem jak jest w Sonym ale to android więc pewnie jest tak samo.
Ja mam Samsunga SIII neo i podczas wstępnej konfiguracji aparatu na ekranie konfiguracji Lokalizacji miałem bardzo ciekawą opcję.
Mogłem się zgodzić na dokładniejszą usługę lokalizacji ale wtedy telefon wysyłał by co jakiś czas anonimowe statystyki do google. Co ciekawe miałem również informację (ostrzeżenie), że taka komunikacja będzie następowała pomimo wyłączonych danych mobilnych.
Być może to jest wyjaśnieniem tak małych cyklicznych pakiecików danych?

dla 0 osób

test

(2015-01-15 14:08 w wątku test)

testtesttesttest

dla 0 osób

test

(2015-01-15 14:08 w wątku test)

testtesttesttest

dla 0 osób

Co z tymi bonusami dla nowych klientów

(2014-12-23 12:10 w wątku Co z tymi bonusami dla nowych klientów)

<br>Niestety nie. Też na niego czekam, ale po wpisach na forum widzę, że chyba trzeba piać reklamację.

<br><br>Właśnie kurier był u mnie i mam żółciutki głośnik:) Jest też i rozczarowanie ponieważ spodziewałem się głośnika bluetooth a jest na kabelek;(<br>

dla 0 osób