Masz abonament, na kartę lub internet mobilny ?
Masz subskrypcję lub światłowód ?
Mam dokładnie to samo. Pierwsza sprawa to opłata za ten internet przed nabyciem pakietu. Kilka dni temu (1.06) byłem w centrum handlowym, bardzo słaby zasięg sieci, nie aktywowałem wcześniej pakietu, ale OK mam aplikację NJU połączę się z nią i aktywuje pakiet. Po powrocie do domu sprawdzam a tu zjadło dziwnym sposobem, nagle, 50MB ekstra przy aktywowaniu pakietu i opłata 11zł :D. Śmieję się z tego bo znam mój telefon i wiem co piszę - nie ma mowy o ściągnięciu jakichś aktualizacji, szczególnie, że normalnie telefon jest praktycznie cały czas w zasięgu WIFI.
To odnośnie tego dodatkowego internetu. Ale jest lepszy patent który zareklamowałem, mianowicie przy zamawianiu pakietu przez apkę NJU trzy razy aktywowałem pakiet 700MB za jednym zamachem. Wyglądało to tak, że klikam aktywuj i nic telefon jakby zwieszony, zero "animacji" czy "reakcji" przycisku pod palcem. I tak prawdopodobnie nacisnąłem ten przycisk trzy razy, nie dało się zauważyć żadnej reakcji, a wiecie jak jest z ekranami dotykowymi czasami brak reakcji - poprostu - więc pomyślałem, że "nie poszło".
Brak ekonomicznego wytłumaczenia aktywowania 3 pakietów po 700MB za 21zł. Szczególnie, że nie przekraczam nawet tych 700MB miesięcznie. A trochę już klientem jestem.
Dzisiaj przyszła faktura i co. I w tamtym miesiącu widzę, żę też dwa pakietu mi uruchomili :D Okolicznośći "przyciskania" już nie pamiętam, ale kojarzę, że dziwnie miałem stan pakietu do wykorzystania ~1400MB, wtedy myślałem, że to jakiś błąd i nie drążyłem. W tamtym miesiącu zużute ok. 530MB.
Teraz zgłaszam kolejną reklamację za ostatnią fakturę. A wam proponuje albo unikanie aplikacji mobilnej do aktywowania pakietów albo zmianę operatora. Zobaczymy jak to się zakończy. Pozdrawiam.