forumnju z rachunkiemofertaSzybsze przejście z nju zero do nju buzz

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz (2013-09-11 09:39)

Witam, chciałam przenieść swój stary numer do nju mobile, wysłałam zamówienie, otrzymałam kartę tymczasową i podpisałam umowę. Po czasie okazało się, że jednak muszę dokonać aktualizacji danych (panieńskich - numer mam już 16 lat...) na starym numerze i dopiero wtedy zostanie on przeniesiony. Przemyślałam sprawę i postanowiłam pozostać przy numerze tymczasowym od nju, rezygnując z przenoszenia numeru, czyli po prostu nie zaktualizować danych. Konsultant udzielił mi informacji, że mogę tak zrobić, i że w takiej sytuacji numer tymczasowy automatycznie po 21 dniach roboczych (sam obliczył 21 dni licząc od momentu podpisania umowy) z taryfy nju zero przeniesiony do taryfy nju buzz. Te 21 dni roboczych miało minąć 10 września. O wszystkim miałam zostać poinformowana mailowo i smsowo. Wczoraj czekałam - i nic. Zalogowałam się na konto. Okazało się, że okres rozliczeniowy nju zero wypada od 24.08.13 do 23.09.13 i brak jest informacji o wcześniejszym przeniesieniu taryfy.
CZY MOGĘ WCZEŚNIEJ NIŻ 23.09. przejść z NJU ZERO do NJU BUZZ? Jak...?

odpowiedź została zgłoszona do moderacji

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz (2013-09-11 19:10)

Możesz, sprawdź czy w zakładce "moje konto" przy aktualnym planie taryfowym masz opcję "zmień", jesli tak to klikasz tam i zmieniasz na nju buzz, jeśli nie ma tam tej opcji to trzeba wysłać zgłoszenie do OK Nju lub zadzwonić do nich i poprosić o zmianę taryfy.

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz (2013-09-12 14:41)

to jest odpowiedź na post:

Możesz, sprawdź czy w zakładce "moje konto" przy aktualnym planie taryfowym masz opcję "zmień", jesli tak to klikasz tam i zmieniasz na nju buzz, jeśli nie ma tam tej opcji to trzeba wysłać zgłoszenie do OK Nju lub zadzwonić do nich i poprosić o zmianę taryfy.

Dzięki za pomoc. Faktycznie jest taka możliwość - już dzisiaj taryfa po zalogowaniu jest zmieniona na nju buzz, ale... Nie wiem czy jest aktywna i czy mogę już rozmawiać bez limitów? nie otrzymałam żadnego smsa ani maila z informacja o zmianie taryfy :-(

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz (2013-09-12 15:51)

Sprawdź czy w zakładce stan konta, masz juz podział na trzy słupki związane z połączeniami, wiadomościami i internetem. jak to jest to pewnie Nju Buzz juz działa. Ewentualnie możesz wstrzymać się do jutra z dzwonieniem i w tedy na 100% będzie już działał Nju Buzz. Czasem dopiero 24h po wprowadzeniu zmiany zaczyna to działać.

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz (2013-09-12 19:06)

Są trzy słupki. Zrobiłam testowe połączenie - nalicza się na abonament. Wszystko ok :-) Bardzo dziękuję za pomoc!

odpowiedź

Szybsze przejście z nju zero do nju buzz | pigula (12.09.2013, 15:51)

Sprawdź czy w zakładce stan konta, masz juz podział na trzy słupki związane z połączeniami, wiadomościami i internetem. jak to jest to pewnie Nju Buzz juz działa. Ewentualnie możesz wstrzymać się do jutra z dzwonieniem i w tedy na 100% będzie już działał Nju Buzz. Czasem dopiero 24h po wprowadzeniu zmiany zaczyna to działać.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

115 gości i 0 zalogowanych użytkowników