to jest odpowiedź na post:
Interesuje mnie abonament bez limitow z internetem. Mam obecnie to w t-mobile za 90zl i to samo moge miec w nju mobile za 57 albo mniej. Z tego co w cenniku wyczytalem nie ma tam specjalnych haczykow poza tym ze chyba polaczenie z konsultantem kosztuje wiecej i okres przejsciowy jest jakiś skomplikowany i trwa dluzej (?)
Jednak moze ktos kto uzywa juz jakis czas sie wypowie jak jest z jakością sieci w porównaniu do tego co wcześniej używał ? U mnie w mieszkaniu orange jest stabilne w przeciwieństwie do t-mob i play, ale obawiam się, że to nju będzie miało np. niższy priorytet i może częściej zrywać połączenia itp (ostatnio takie akcje to jest plaga, zwłaszcza w play zauważyłem)
Mam dwa numery w nju z rachunkiem:
1. domowy - do wykonywania jedynie połączeń sprawdza się rewelacyjnie
2. mój prywatny przeniesiony z play- też wszystko super, i co mi bardzo odpowiada: nie jest stały wysoki abonament ( wiadomo jest 9 zł, ale kto tyle nie wygada/wyesemesuje itp)
Wielkim jak dla mnie plusem jest zasięg - jeśli w Play miałam w domu słabiutki, tylko w paru miejscach był na tyle dobry by nie przerywało połączeń, tak w nju mam wszędzie dobry i internet hula szybciej niż w internecie.
Ale znalazły się minusy:
- brak wykonywania wszelkich połączeń wychodzących i przychodzących, sms/mms itp przy full zasięgu - fakt zdarzyło mi się raz, ale odpowiedź jaką otrzymałam była dość zbywająca ( że nie odnotowali ze swojej strony żadnych usterek sieci), ale na tyle dziwne że jak przeglądam forum to często się to dzieje, więc coś jest na rzeczy a nju tego nie umie/nie chce naprawić
- lista połączeń po zalogowaniu się na swoje konto w nju fatalna - nie pokazuję wszystkich wychodzących smsów/połączeń, transmisja danych jest rozliczna w jakiś kosmiczny sposób, zamiast według stanu rzeczywistego
- kwota do zapłaty w zakładce faktury - porażka - mam nadpłatę FV a jest pokazywana na czerwono i na minusie ( po zgłoszeniu że mam zapłaconą FV a pokazuje mi że mam dalej do zapłaty, otrzymałam odpowiedź że to jest nadpłata i żebym sobie odliczyła od kolejnej FV )
- połączenie z nju - dla abonentów 5 zł dla innych sieci normalna stawka za połączenie - to abonent ma być dobrze traktowany czy osoby nie korzystające z sieci nju??
- odświeżanie na stronie - mamy 15.03 a w liście połączeń mam wykaz jak dotąd tylko do 13.03 - kolejna porażka
Minusy które mi teraz przyszły do głowy.
Wymienione w większości minusy są to sprawy detaliczne dotyczące przedstawiania pewnych spraw na stronie, bo nie o to chodzi że mimo FV muszę sprawdzać wszystkie połączenia dokładnie z listą połączeń i dodatkowo z listą połączeń w telefonie.
Jeśli będą poprawiać takie rzeczy to będzie rewelacja w ofercie i usłudze.
Z oferty Nju jestem bardzo zadowolona po przejściu z Play, ale jeśli chodzi o usługę ( głównie poprzez stronę internetową) to są baaardzo daleko za Play.
Podsumowując, jeśli te wymienione minusy Ci nie przeszkadzają to śmiało dołączaj do klientów Nju, w innym przypadku proponuję poszukać innej oferty do czasu aż Nju poprawi te niedogodności.