forumnju na kartęusługiPrzekierowanie połączeń

Przekierowanie połączeń

Przekierowanie połączeń (2024-05-06 18:14)

Mam takie pytanie:
Jeżeli  na karcie sim A zablokowałem niektóre numery z poziomu Androida i przekieruję połączenia na kartę sim B,którą mam w starym klawiaturowym telefonie,to te zablokowane numery zostaną przekierowane czy też nie?
Bo z jednej strony działa blokada żeby nie mogli się do mnie dodzwonić,ale z drugiej strony uaktywniona jest opcja przekierowania połączeń na inny numer,więc nie wiem jak to technicznie jest rozwiązane.
Proszę o odpowiedź.

Przekierowanie połączeń (2024-05-07 09:51)

Jeżeli w telefonie zablokujesz konkretne numery i zrobisz przekierowanie na inny telefon to wszystkie połączenia będą tam przekierowane ( nawet te zablokowane ) . Przekierowanie robi się centralnie i jest odpłatne z wyjątkiem poczty głosowej . PRZEKIEROWANIE I BLOKADA

~polaa

Przekierowanie połączeń (2024-05-07 17:19)

Dzięki za odpowiedź.
Może być tak jak piszesz,chociaż są i tacy,którzy twierdzą że zablokowanie niektórych numerów powoduje,że telefon to wykrywa i nie są one przekierowywane.
Może jeszcze ktoś się wypowie.
Idąc Twoim tropem ~polaa, to znaczyło by to także,że w przypadku blokady połączeń anonimowych również te  połączenia z nierozpoznanym numerem  są przekierowywane.

Przekierowanie połączeń (2024-05-08 11:30)

arni . Nie chcę wchodzić w szczegóły , ale jak pisałam wcześniej wszystko odbywa się w centrali . Przykład - poczta głosowa przecież nie nagrywa się na telefonie. Podobnie przekierowanie , jak telefon może przekierować lub nie jeżeli jest wyłączony lub padła bateria .

~polaa

Przekierowanie połączeń (2024-05-08 19:24)

to jest odpowiedź na post:

arni . Nie chcę wchodzić w szczegóły , ale jak pisałam wcześniej wszystko odbywa się w centrali . Przykład - poczta głosowa przecież nie nagrywa się na telefonie. Podobnie przekierowanie , jak telefon może przekierować lub nie jeżeli jest wyłączony lub padła bateria .

</div><div>
</div><div>W jakiej centrali? Na Mokotowie?
Może jednak wejdź w szczegóły skoro jaki widać je znasz i opisz dokładnie co i gdzie jest przekierowywane?
</div>

~gość1715189048892

Przekierowanie połączeń (2024-05-08 20:34)

to jest odpowiedź na post:

W jakiej centrali?

W telefonach stacjonarnych przekazywaie odbywało sie w centali telefonicznej. W komórkach - tez coś w tym rodzaju, czyli w systemie operatora. Zamiast na Twój numer od razu łączy rozmowe ze wskazanym jako docelowy (np poczta głosową)

odpowiedź

Przekierowanie połączeń | jacp11 (08.05.2024, 20:34)

W telefonach stacjonarnych przekazywaie odbywało sie w centali telefonicznej. W komórkach - tez coś w tym rodzaju, czyli w systemie operatora. Zamiast na Twój numer od razu łączy rozmowe ze wskazanym jako docelowy (np poczta głosową)
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

115 gości i 0 zalogowanych użytkowników