forumnju z rachunkiemofertaPołączenia z play

Połączenia z play

Połączenia z play (2014-03-17 16:24)

Powiedzcie mi jak to jest z tymi połączeniami. Jestem tu nowa, wysłałam dwa smsy do play, jednak płatność za nie NIE NALICZYŁA SIĘ w "stanie konta", ponadto zakładka "lista połączeń" również nie wykrywa tego zdarzenia. Pan na czacie był bardzo nie miły i mnie zablokował, a Nju na rozpatrzenie reklamacji ma 30 dni więc pytam tutaj.

Dodam, że obawiam się, że do rachunku zostaną naliczone dodatkowe opłaty (
??!)
. Gdzieś w opiniach dotyczących świadczonych przez Nju usług wyczytałam podobne komentarze.

proszę o odpowiedź,
Ola

Połączenia z play (2014-03-17 16:52)

Aktualizacja strony nie jest natychmiastowa niestety. Dane te o których piszesz mogą pojawić się z opóźnieniem. Zgłaszałam już to Nju, może coś z tym zrobią. 
A jeśli chodzi o naliczone dodatkowe opłaty, to z jakiego tytułu mogliby doliczyć i  skąd ta obawa ?

Co do niemiłego Pana na czacie, to proponuję zgłościć to wysyłając zgłoszenie, dokładnie opisując.

Połączenia z play (2014-03-17 17:04)

Czyli połączenia do play są jak najbardziej w pakietach?

Jeśli chodzi o naliczanie do stanu konta, to wydaje mi się, że nalicza się w miarę aktualnie: płatność za Internet została naliczona od razu natomiast za te smsy niestety nie.

Jeśli chodzi o obawę dotyczącą naliczania dodatkowych usług, to tak jak pisałam wcześniej, gdzieś jakiś użytkownik pisał, że dostał fakturę na 140 zł (wszystkie połączenia były do sieci komórkowej PLAY) i to mnie jakoś zaniepokoiło.

dzięki za odpowiedź :)

Połączenia z play (2014-03-17 17:36)

Sms do Play jest tak samo naliczany jak do Nju/Plus czy T-Mobile, także nie ma możliwości żeby był traktowany inaczej.  A że nie uwzględnili to jak wspominałam albo z opóźnieniem się pojawi albo coś przeoczyli. Ale zgłosiłaś z tego tytułu reklamację więc się wyjaśni.  Na zgłoszenia odpowiadają zazwyczaj w ciągu 1-2 dni od zgłoszenia.

Z tą FV na 140 zł to nie znam sprawy więc nie chce oceniać sytuacji z góry.  Ogólnie warto kontrolować stan konta i przeglądać listę połączeń. Więc na bieżąco będziesz wiedzieć czy coś jest nie tak. Strona mimo już dłuższego stażu jeszcze wymaga dopracowania.
Pozdrawiam ;)

Połączenia z play (2014-03-17 20:43)

W szystkie SMS-y do krajowych sieci komórkowych są naliczane tak samo (9gr/SMS) do 9zł, a później są za free. Jeżeli chodzi o wykaz SMS-ów na koncie to pokazują się z poślizgiem 2-3 dniowym. Te 140 zł mogło wynikać z powodu nie zmienienia taryfy nju zerowy na nju buzz. 

Połączenia z play (2014-03-17 21:36)

Macie racje :) Płatności naliczane są z opóźnieniem, dopiero teraz wskoczyło.

Dobrej nocy!

odpowiedź

Połączenia z play | solsska (17.03.2014, 16:52)

Aktualizacja strony nie jest natychmiastowa niestety. Dane te o których piszesz mogą pojawić się z opóźnieniem. Zgłaszałam już to Nju, może coś z tym zrobią. 
A jeśli chodzi o naliczone dodatkowe opłaty, to z jakiego tytułu mogliby doliczyć i  skąd ta obawa ?

Co do niemiłego Pana na czacie, to proponuję zgłościć to wysyłając zgłoszenie, dokładnie opisując.

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

71 gości i 0 zalogowanych użytkowników