forumnju z rachunkiemofertaOferta nie więcej niż 29 zł

Oferta nie więcej niż 29 zł

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-28 20:16)

Witam,

Jestem zainteresowany ofertą w nju Mobile, ale mam kilka pytań. Może ktoś z forumowiczów  podpowie:)  

1.) Interesuje mnie oferta z rachunkiem ?nie więcej niż 29 zł?. Mam 3  numery w play ? czy przeniesienie numeru lub aktywacja w nju coś kosztuje?
2.) Chę przenieść trzy numery. Dwa w ofercie 29 zł + drugi za 9 zł, a trzeci za 29 zł solo. Te dwa numery w grupie to od razu mogę przenieść, czy najpierw ?podstawowy? a potem ten dodatkowy?
3.) Od razu będę w ofercie ?nie więcej niż 29 zł? czy najpierw trzeba wybrać ofertę podstawową, a potem wybierać przez konta lub inaczej ?nie więcej niż 29 zł?? Koszt razem wyniesie 29 zł czy 29 zł   9 +zł?
4.) Umowę mam do 20 stycznia. Kiedy najpóżniej muszę zrobić zamówienie przez stronkę, aby do 20 stycznia  zostało dokonane przeniesienie?<o:p></o:p>

~jarek6644

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-28 21:07)

1) Przeniesienie numeru nic nie kosztuje, natomiast za aktywację płacisz 20.00 zł, jeżeli jednak przy wprowadzaniu zamówienia wybierzesz e-fakturę to aktywacja jest bezpłatna, przy wyborze faktur w formie papierowej jest naliczana jednorazowo opłata aktywacyjna 20.00 zł 
2) Najpierw z duetu przenosisz numer podstawowy, jak już jest przeniesiony to zamawiasz przeniesienie dodatkowego.
3) Tak, od razu, nawet na tymczasowym masz nju podstawowy z wybraną podczas składania zamówienia usługą, jeżeli wybierzesz nie więcej niż 29.00 taka będzie włączona od razu. Do czasu przeniesienia docelowego nie obowiązuje też opłata minimalna 9.00 zł. Koszt za duet to przy korzystaniu z usług standardowych 38 zł, czyli po 19 za numer (29 + 9 za dodatkowy)
3) Już jest chyba za późno by złożyć zamówienie na koniec Umowy, chyba że bez zachowania okresu wypowiedzenia za co dotychczasowy operator naliczy maksymalnie jeden dodatkowy abonament. Podaj okres rozliczeniowy, tzn. którego dnia miesiąca są wystawiane faktury w Play.

~marta

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-31 08:35)

Cześć,

Dzięki za szybką odpowiedź.

Ad.1.<span >  ok
Ad.2.  
Mam 3 numery w play, ale chcęje zostawić, a zmienićtylko sieć. Z tego co napisałaś to szybko muszę zamówić numer podstawowy, a jak go już dostanę to zamówić<span >  dodatkowy? Wtedy będzie dwa razy kurier przyjeżdzać itp.

ad.3. ok

ad.4. umowę mam juzdawno wypowiedzianą. Obowiązuje do 20 stycznia. Mam nadzieję, że wyrobie sięz papierologią.

~jarek6644

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-31 14:31)

2. Tak, oferta jest tak skonstruowana, że nie zamówisz dodatkowego, dopóki nie będzie głównego, stąd kurier przyjedzie dwa razy. Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie, by zamówić dwa podstawowe w tym samym czasie. Co prawda pewności nie mam, że przyjedzie kurier z dwoma umowami, ale powinno tak być.
<font color="#185d68">
</font>
3. Jak masz wypowiedzianą Umowę, to musisz szybko wycofać wypowiedzenia, bo dotychczasowy operator odrzuci wniosek o przeniesienie, ponieważ już będzie zlecenie na ich wyłączenie, a nie przeniesienie. Jak wycofasz zleć przez stronę przeniesienie numeru z okresem wypowiedzenia najlepiej, by nie płacić dodatkowego abonamentu, o którym pisałam wcześniej.

~marta

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-31 15:11)

Cześć,trochę mnie zdziwiłas z tym wypowiedzeniem.popytam w play jak to wygląda.wynika z tego że podpisując umowę z nju mobile daje im od razu pełnomocnictwo do wypowiedzenia obecnej umowy z operatorem 

~jarek6644

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-31 15:28)

<span >Tak jest jak piszesz, tylko że wcześniej nie możesz złożyć wypowiedzenia zwykłego, a z tego, co zrozumiałam <span >złożyłeś takie zwykłe wypowiedzenie, bo ono jest równoznaczne z wyłączeniem numeru. Po prostu składasz wniosek o rozwiązanie umowy z przeniesieniem numeru na stronie nju i nju załatwia formalności, jak złożysz teraz wniosek z przeniesieniem to zamówienie będzie odrzucone, bo w systemie Play pewnie już jest zamówienie na wyłączenie tego numeru. Zresztą, upewnij się w Play. Już nieraz była taka sytuacja i wtedy trzeba wycofać wypowiedzenie, złożyć wniosek przez stronę i po podpisaniu dokumentów nju wypowie umowę z Play w Twoim imieniu.

~marta

Oferta nie więcej niż 29 zł (2017-12-31 16:24)

ok, dzięki za info. Nie wiedziałem. Muszę wrócić do play i to rozegrać. Mam nadzieję, że bez problemu cofnę to wypowiedzenie. Dobrze, że teraz się dowiedziałem, a nie po 20 stycznia:) Swoją drogą numer jest moją własnością a nie Play:)

~jarek6644

Oferta nie więcej niż 29 zł (2018-01-02 14:21)

Mam pytanie dotyczące "nie wiecej niż 29 zł". Mam Nju - buzz - co muszę zrobić żeby zmienić na wspomnianą ofertę?
Pozdrawiam
Dorota Lewandowska

Oferta nie więcej niż 29 zł (2018-01-02 20:40)

to jest odpowiedź na post:

Mam pytanie dotyczące "nie wiecej niż 29 zł". Mam Nju - buzz - co muszę zrobić żeby zmienić na wspomnianą ofertę?

Na stronie http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem#oferta-rachunek jest informacja:

jak włączyć usługę - obecni klienci
Możesz to zrobić:
- w zakładce "usługi" po zalogowaniu się do swojego konta
- wysyłając SMSa o treści START pod bezpłatny numer 80422

[edytowane przez jacp11 o 20:42 w dniu 2018-01-02]

Oferta nie więcej niż 29 zł (2018-01-07 09:34)

czesc,

udalo mi sie pozalatwaic formalnosci w play. w tym tygodniu przyjedzie kurier nju mobile.
I teraz kolejne pytanie -przenioslem jeden numer do play. Umowa z play konczy mi sie 20 stycznia i wtedy tez zaznaczylem, ze chce przejsc do nju mobile.
Kiedy moge dodatkowy numer za 9 z dopiac do numeru podstawowego? W tym tygodniu po podpisaniu umowy czy po 20 stycznia?

~jarek6644

odpowiedź

Oferta nie więcej niż 29 zł | ~marta (31.12.2017, 15:28)

<span >Tak jest jak piszesz, tylko że wcześniej nie możesz złożyć wypowiedzenia zwykłego, a z tego, co zrozumiałam <span >złożyłeś takie zwykłe wypowiedzenie, bo ono jest równoznaczne z wyłączeniem numeru. Po prostu składasz wniosek o rozwiązanie umowy z przeniesieniem numeru na stronie nju i nju załatwia formalności, jak złożysz teraz wniosek z przeniesieniem to zamówienie będzie odrzucone, bo w systemie Play pewnie już jest zamówienie na wyłączenie tego numeru. Zresztą, upewnij się w Play. Już nieraz była taka sytuacja i wtedy trzeba wycofać wypowiedzenie, złożyć wniosek przez stronę i po podpisaniu dokumentów nju wypowie umowę z Play w Twoim imieniu.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

73 gości i 0 zalogowanych użytkowników