forumnju z rachunkiemofertaJak jest rozliczana pierwsza faktura?

Jak jest rozliczana pierwsza faktura?

Jak jest rozliczana pierwsza faktura? (2015-07-31 12:25)

Witam, 6 lipca zawarłem umowę z NJU mobile na jeden na wszystko nju z rachunkiem. Mój numer miał być aktywny 24 lipca i w ten dzień stał się aktywny i zacząłem używać go po otrzymaniu smsa że od teraz mam aktywny numer w nju mobile (nie użyłem ani razu numeru tymczasowego). Mimo tego że mój numer jest aktywny od 24 lipca to okres rozliczeniowy jest od 16-07-2015 do 15-08-2015. Okres rozliczeniowy jest od 16-07-2015 a mój numer był nie aktywny od 24-07-2015 czy to oznacza że będę musiał zapłacić pełne 39 zł przy pierwszym wystawionym 15-08-2015? Czy będzie to 39 złotych pomniejszone o ilość dni w których mój numer był nieaktywny czyli pomniejszony o okres od 16-07-2015 do 24-07-2015. Jak to jest.

~czaron87

Jak jest rozliczana pierwsza faktura? (2015-07-31 14:47)

39zł to nie jest stały abonament tylko górny limit wydatków, także jeśli nabiłeś już sobie 39zł za usługi to nic proporcjonalnie nie zostanie pomniejszone i zapłacisz 39zł.

Wymagane jest 9zł i tylko to możesz traktować jako "stały abonament", dlatego jeśli byś wcale nie dzwonił w pierwszym, niepełnym okresie to tylko ta kwota minimalna (9zł) zostałaby przeliczona proporcjonalnie.

Wszystko co nabijesz sobie powyżej 9zł będziesz musiał zapłacić zgodnie z tym co system naliczy Tobie do końca okresu rozliczeniowego.
W praktyce ok. 200 MB to jest już 39zł, więc zapewne masz już nabite 39zł.

odpowiedź

Jak jest rozliczana pierwsza faktura? | nju_klient (31.07.2015, 14:47)

39zł to nie jest stały abonament tylko górny limit wydatków, także jeśli nabiłeś już sobie 39zł za usługi to nic proporcjonalnie nie zostanie pomniejszone i zapłacisz 39zł.

Wymagane jest 9zł i tylko to możesz traktować jako "stały abonament", dlatego jeśli byś wcale nie dzwonił w pierwszym, niepełnym okresie to tylko ta kwota minimalna (9zł) zostałaby przeliczona proporcjonalnie.

Wszystko co nabijesz sobie powyżej 9zł będziesz musiał zapłacić zgodnie z tym co system naliczy Tobie do końca okresu rozliczeniowego.
W praktyce ok. 200 MB to jest już 39zł, więc zapewne masz już nabite 39zł.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

178 gości i 0 zalogowanych użytkowników