forumnju z rachunkiemofertaNju z rachunkiem - 3 dodatkwoy

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-10 19:56)

Witam,

posiadam ofertę nju z rachunkiem (jeden za wszystko) za 39 zł., dodatkowo mam wykupiony numer dodatkowy za 9 zł. (48 zł. łącznie). Pytanie, czy mogę dołożyć jeszcze jeden numer dodatkowy do mojego planu (trzeci) i jeżeli tak to za ile?

~pajdziku

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-10 21:09)

Nie.

~anton

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-11 02:23)

I tak i nie.
Mozesz mieć trzeci numer do tej samej faktury. Jest to Nju Internet Dodatkowy. W standardzie 20GB za 19zł. Będzie on przypisany do jednego konta i wszystkie 3 karty SIM będą mogły razem korzystać z powiększonego pakietu internetu. Ale tylko internetu.

Jeśli chcesz trzeciej karty SIM, która będzie korzystać z pakietu minut i smsów to niestety nie ma takiej możliwości.

Jest to bardzo wyczekiwana opcja przez większość użytkowników, więc może kiedyś operator wprowadzi "Nju Dodatkowo Dodatkowy" :D. Póki co nie ma.

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-11 13:42)

Wystarczy policzyć, aby dojść do wniosku, że nie ma i raczej nie będzie takiej oferty.
Aktualnie w Polsce królują oferty tzw. no limit.
W usłudze wszystko komórkowe za 29zł + Nju Dodatkowy 9zł wychodzi razem 38zł.
Co daje średnio 19zł za utrzymanie jednego numeru z no limit (bez stacjonarek), ze stacjonarkami wychodzi kilka złotych więcej czyli średnio 24zł/numer.

Zakładając hipotetycznie, że byłaby taka możliwość to wychodzi:
29+9+9=47zł, co daje średnio 15,67zł/numer.
Operatorom nie zależy na dalszej walce cenowej, bo poziom cen osiągnął na tyle niski poziom, że teraz bardziej byliby skłonni na podniesienie cen niż na ich dalsze obniżanie.

Oczywiście nic nie można wykluczyć co będzie w przyszłości ale w najbliższym czasie nie liczyłbym na dalsze obniżki, więc nadzieję na tego typu usługę wybiłbym sobie z głowy.

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-11 16:46)

Wystarczy, że wprowadziliby możliwość wzięcia zamiast Nju Internet Dodatkowy kolejnego numeru Nju Dodatkowy. Nawet w cenie 19zł. I tak nadal by się opłacało z punktu widzenia klienta (39 + 9 + 19 = 67 / 3 to 22.34zł za No Limit z 4.4GB na SIM to wciąż całkiem przyzwoita oferta!)

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-13 08:33)

OK dzięki wszystkim za odpowiedzi, jest tak jak się spodziewałem :)

~pajdziku

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy (2016-12-13 12:55)

@ciajus

Zawsze możesz wykupić drugą parę Nju z rachunkiem + Nju Dodatkowy, czyli razem mieć 4 numery i wtedy wyjdzie po 19zł/numer.
W przypadku tylko 3 numerów to jeden zawsze będzie samotny, więc operatorowi bardziej zależy, abyś pomyślał skąd tu dołożyć ten czwarty numer do kompletu.

Jeśli konkurencja tego nie wymusi to operator o ugruntowanej pozycji sam z własnej nie przymuszonej woli nie pójdzie Tobie na rękę, bo głównym celem przedsiębiorstwa jest maksymalizacja zysków.

odpowiedź

Nju z rachunkiem - 3 dodatkwoy | ~anton (10.12.2016, 21:09)

Nie.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

68 gości i 0 zalogowanych użytkowników