Abonament 29pln

Abonament 29pln (2016-08-11 17:09)

Witam,
Mam abonament za 29pln, tzn: nielimitowane rozmowy komórkowe, sms/mms i internet 13GB. Gdy wchodzę to wychodzi mi, że nie mam sms/mms w pakiecie bo wysłałem 1szt. mms-a i jakieś 0.18gr się pojawiło na niebiesko. Tutaj link do screena: http://wstaw.org/m/2016/08/11/Moje_konto.JPG

Abonament 29pln (2016-08-11 17:46)

to jest odpowiedź na post:

Abonament 29pln | tytus (11.08.2016, 17:09)
Witam,
Mam abonament za 29pln, tzn: nielimitowane rozmowy komórkowe, sms/mms i internet 13GB. Gdy wchodzę to wychodzi mi, że nie mam sms/mms w pakiecie bo wysłałem 1szt. mms-a i jakieś 0.18gr się pojawiło na niebiesko. Tutaj link do screena: http://wstaw.org/m/2016/08/11/Moje_konto.JPG

Po pierwsze coś jest nie tak z wyświetlanymi danymi, bo w usłudze "Wszystko komórkowe" za 29zł jest paczka 10GB, natomiast 13GB jest w usłudze "Jeden na wszystko" za 39zł.
Pewnie od nowego okresu będziesz miał widoczne 10GB, a tymczasem to błąd ale na Twoją korzyść - ja też tak miałem w pierwszym niepełnym okresie.
Jednak pamiętaj, że większa paczka danych to promocja trwająca do końca września, chyba, że przedłużą jak to miało miejsce wcześniej.

W Nju z rachunkiem płacisz zgodnie z cennikiem ale nie więcej niż kwota X, zgodna z aktywną na Twoim koncie usługą obniżającą koszty.
Czyli jeśli masz usługę "Wszystko komórkowe" za 29zł to płacisz za wszystkie połączenia na komórki, SMS/MMS i internet zgodnie z cennikiem, a dopiero po nabiciu łącznie 29zł kolejne połączenia będą gratis.

Abonament 29pln (2016-08-12 16:02)

OK, dzięki, ale o co chodzi z tymi 0.18 groszami? Tam po lewej jest sms/mms 9pln na miesiąc. Coś mi źle włączyli?

Abonament 29pln (2016-08-12 21:07)

OK, dzięki, ale o co chodzi z tymi 0.18 groszami? Tam po lewej jest sms/mms 9pln na miesiąc. Coś mi źle włączyli?

Jeśli masz aktywną usługę "Wszystko komórkowe za 29zł" to prawidłowo powinieneś widzieć tylko 2 paski:
- jeden wspólny pasek do rozmów na komórki, SMS/MMS, internet z limitem 29zł
- drugi pasek na stacjonarki z limitem 10zł.
Zwykle w pierwszym niepełnym okresie paski są wyświetlane z błędami i jest ich więcej ale od nowego okresu powinno być prawidłowo, czyli tylko 2 w/w, więc teraz nie przejmuj się paskami.

Teraz nie pamiętam, czy przypadkiem w pierwszym, niepełnym okresie limit nie miał wartości proporcjonalnej, więc wtedy byłaby to odpowiednio mniejsza kwota ale do dalszego wywodu przyjmuję standardową kwotę 29zł.

Monitoruj sumę opłat i jeśli po nabiciu 29zł wspólnie za komórki, SMS/MMS i internet kolejne połączenia będą nadal płatne to zapewne dostaniesz zawyżoną fakturę i konieczna będzie reklamacja.
Jeśli kolejne połączenia będą gratis to wszystko gra i możesz spać spokojnie :)

Abonament 29pln (2016-08-13 11:41)

Dziękuję, wszystko jasne :)

Abonament 29pln (2016-08-13 13:44)

Ja korzystam też z Nju Dodatkowy, więc w zasadzie zawsze do zapłaty jest co najmniej 29+9=38zł za 2 numery.
Zwykle w pierwszym dniu nowego okresu pobieram jakiś plik z netu, aby od razu nabić sobie górny limit 29zł.
Po odebraniu SMS-a, że od teraz korzystam z darmowych połączeń to kolejne usługi są już gratis.
Dzięki temu jak na dłoni widać w billingu/rachunku szczegółowym dodatkowo płatne połączenia jak np. roaming, połączenia na stacjonarki itp. dla obu numerów.

Abonament 29pln (2016-09-23 14:57)

Mam pytanie. Jeśli mam włączoną usługę "wszystko komórkowe", to te mniejsze progi nie mają znaczenia? To znaczy, że jeśli w danym miesiącu tylko i wyłącznie bym SMSował, to kwota nie zatrzyma się na 9 zł i będzie rosła aż do 29? Też jestem nowy i mam wyświetlone dużo pasków i podane 13 GB zamiast 10. Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Abonament 29pln (2016-09-23 15:05)

<span >gregoreo<div >
<div >jesteś nowy. poczekaj jak rozpocznie Ci się normalny nowy okres rozliczeniowy.<div >
<div >nie panikujcie!!!

Abonament 29pln (2016-09-23 15:10)

gregoreo

jesteś nowy. poczekaj jak rozpocznie Ci się normalny nowy okres rozliczeniowy.

nie panikujcie!!!

Potraktuj mnie tak, jakbym miał normalny okres rozliczeniowy. Pytam, czy te mniejsze progi w usłudze "wk" przestają obowiązywać. Np. co w przypadku, gdy będę tylko SMSował. 

odpowiedź

Abonament 29pln | tytus (11.08.2016, 17:09)

Witam,
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

135 gości i 0 zalogowanych użytkowników